benefietdiner

13 03 2016

Ronald McDonald Huis AMC

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders.

 

Ronald McDonald Huis AMC is het oudste 'logeerhuis' voor ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen van Nederland én Europa. Op 6 maart 1985 opende Prinses Margriet de deuren van het Huis, dat door medewerking van kinderkankerspecialist prof. dr. Tom Voûte tot stand is gekomen. Sindsdien, al 31 jaar lang, hebben duizenden ouders van zieke kinderen die in het Emma Kinderziekenhuis AMC zijn opgenomen, er gelogeerd. Sommige een dag, andere zelfs maanden tot een jaar.

 

Kinderkankerspecialist prof. dr. Tom Voûte maakte begin jaren '80 in Amerika kennis met de Ronald McDonald Huizen en was direct overtuigd van de noodzaak van zo'n Huis in Nederland; zieke kinderen kunnen niet zonder hun ouders. Het bevordert het genezingsproces als ouders dichtbij hun kind zijn. Hij krijgt steun van McDonald's Nederland, van ouders van ex-patiëntjes en medewerkers van het Emma Kinderziekenhuis (EKZ). Zij richtten samen de Stichting Familieverblijf Emma Kinderziekenhuis AMC op.

Het Ronald McDonald Huis biedt meer dan alleen onderdak. In het Huis zijn faciliteiten zoals een keuken, wasruimte en zitkamers, zodat het ‘gewone’ gezinsleven nog enigszins door kan gaan. Ook is er veel lotgenotencontact. De zorg voor een ziek kind zet je wereld op zijn kop. In het Huis kunnen ouders ervaringen, zorgen en angsten delen met andere ouders. Ze begrijpen elkaar, herkennen de situatie en kunnen zo elkaar tot steun zijn.

De dagelijkse leiding van het Huis is in handen van een klein managementteam, dat hulp krijgt van maar liefst 160 vrijwilligers. 160 onmisbare mensen die geheel belangeloos de handen uit de mouwen steken, zorgen dat het Huis schoon en opgeruimd is, de koektrommel altijd gevuld is en er verse bloemen staan. Zonder hen zou het Ronald McDonald Huis niet kunnen bestaan. Het Huis is onderdeel van het Ronald McDonald Kinderfonds, dat 15 ' logeerhuizen'  biedt op loopafstand van het ziekenhuis. Zo hebben kinderen hun ouders altijd dichtbij. Ronald McDonald Huis AMC krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

 

Ik wil u, mede namens de gasten (groot en klein), allen hartelijk danken voor uw bijzondere betrokkenheid en steun.

Nanda Koeman

Manager Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam

RESERVEREN

voor vragen en opmerkingen kunt u mailen naar info@stillalive.nl

of bellen met 06-557 46 019

Reservering verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Reservering ontvangen.

ALLE TAFELS VERKOCHT!

dit evenement is als ANBI aangewezen

website gerealiseerd door

Volgens artikel 3, lid 5 van de statuten van de Stichting ontvangen de bestuurders geen beloning voor de door hen verrichte werkzaamheden.